Duhovnost

Ne dozvoli da ti strah krade radost

Koji je tvoj najveći strah? Da se ne osramotiš? Da ne izgubiš razum?
Neuspjeh? Odbijanje? Sotona koristi sve te strahove kako bi nas lišio radosti… 

Psiholozi su otkrili da postoji 645 različitih strahova koje možemo imati. Strah je univerzalni problem koji nam oduzima radost. Ali, evo dobre vijesti: ne trebate se bojati. Imate Boga na svojoj strani! „Što ćemo dakle na to reći? Ako je Bog za nas, tko će protiv nas?“ (Rim 8,31).

 

S Bogom na vašoj strani, ne trebate ništa drugo. Bog plus jedan jednako je većini. Koji je tvoj najveći strah? Da se ne osramotiš? Da ne izgubiš razum? Neuspjeh? Odbijanje? Sotona koristi sve te strahove kako bi nas lišio radosti. Zna što će nas učiniti radosnima, stoga stvara strah.

 

Na primjer, Sotona zna da će nam ispravno postupanje donijeti radost, stoga nas tjera da se bojimo tuđeg mišljenja o našim postupcima. Tjera nas da brinemo više o svojoj popularnosti i tome da budemo omiljeni u društvu, nego o Bogu. Sotona također zna da je jedan od najvećih izvora radosti u životu kada dijelimo Kristovu ljubav s nevjernikom.

 

Stoga nas tjera da se bojimo govoriti ljudima o Isusu. Ne trebate odobravanje drugih da biste pronašli radost.
Trebate živjeti samo za jednu publiku: Boga.

To je Isusov put prema potpunoj radosti. „To sam vam govorio da moja radost bude u vama i da vaša radost bude potpuna“ (Iv 15,11). Možete biti radosni u životu, znajući da je Bog uz vas. Ne bojte se!

 


Autor: Rick Warren; Crosswalk.com

Prevela:Vedrana Prka; Book.hr 

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Na trgu ispred katedrale u Vilniusu papa Franjo se danas…