Duhovnost

Slava Bogu za milost koju nam daje

Imam kratku poruku za one koji prolaze kroz bolnu situaciju koja ih svladava. Ne govorim onima koji sad uživaju u odmoru od trpljenja, koji nisu ni u kakvoj boli ili žalosti.

Hvala Bogu za takva razdoblja mirnog odmora.
Primam mnoga pisma dragih Isusovih sljedbenika koji žive s neopisivom žalošću u raznim kriznim situacijama: razvod, djeca na drogi ili u zatvoru, smrt supružnika. Jedna žena koja silno ljubi Gospodina žalosti se nad smrću svoje troje djece koja su se ugušila u vatri. Jedan pastor je u tuzi zbog svoje žene koja je ostavila njega i djecu zbog ljubavnice. I tako to ide dalje i dalje; mnogi pobožni preopterećeni su žalošću i boli.
Imam poruku za vas koji podnosite žalost, koji tugujete ili živite u boli. U Psalmu 40 David vapi: “Okružiše me nesreće nebrojene … Bilo ti milo, o Jahve, da me izbaviš; Gospodine, u pomoć mi pohitaj” (Ps 40,13-14). “Neka kliču i nek se vesele u tebi svi koji te traže … A ja sam ubog i potrebit, ali Gospodin misli na me. Ti si pomoć moja i izbavitelj moj, Bože moj, ne kasni” (Ps 40,16-17).

Tako sam bio blagoslovljen i utješen ovim jednim retkom u 17. stihu: “Gospodin misli na me.” Zamislite to! Gospodin koji je sve stvorio, Bog ovoga svemira, misli na mene.

Čak i sada, u samom ovom trenutku on misli na vas, u samom trenutku vaše potrebe.
Kad je Izrael bio u babilonskom ropstvu, tugujući nad gubitkom domova i obitelji te podnoseći žalost i nevolju, Bog im je poslao riječ po Jeremiji: “Jer ja znam svoje naume koje s vama namjeravam – riječ je Jahvina – naume mira, a ne nesreće: da vam dadnem budućnost i nadu” (Jer 29,11). Bog je rekao svome narodu: “Vaše će noćne more završiti. Imam samo dobre misli o vama i ako me budete tražili svim svojim srcem, naći ćete me” (vidi Jer 29,11-13).

Bog nije ljut na vas. Sveti ljudi mogu biti pogođeni nevoljama, dakle, ne kolebajte se u svom pouzdanju u njega. Kad ste pod stresom ili osjećate osamljenost i sažaljenje, pođite na molitvu. Izlijte svoje srce Gospodinu. On misli na vas – i radi za vas.

Autor: David Wilkerson


Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Dolazak Isusa Krista je svaki danom sve bliže. To se…